DROMEN ANALYSE

We weten dat als we slapen ons lichaam zich in de rustmodus bevindt en dit terwijl ons brein juist heel actief is omdat we dromen. De reden dat we dromen is om prikkels te verwerken en om weer fris aan onze volgende dag te kunnen beginnen. Sommige mensen dromen helemaal niet, of dit onthouden zij niet, terwijl anderen iedere nacht volop aan het dromen zijn.

Het kan zijn dat je constant dezelfde elementen terugziet in je droom of misschien wel steeds dezelfde droom ervaart. Vaak zijn dit tekenen dat je onderbewustzijn je iets duidelijk wilt maken. Uiteindelijk zijn dromen tenslotte een middel van ons onderbewustzijn om ons dingen te laten zien die we overdag niet willen of kunnen zien.

Dromen zijn een prachtig iets, vooral als je weet wat ze je te vertellen hebben. Ze zijn ontzettend behulpzaam; ze zijn een kracht die wij als mens in ons mogen dragen. Hoe mooi is het dat wanneer we ’s ochtends uitgerust wakker worden, we ineens antwoord hebben op onze vragen of problemen? Een droom kan allerlei betekenissen hebben maar ze hebben allemaal hetzelfde doel: jou bewust maken van iets wat je zelf niet kan of wil zien.

Mensen met traumatische ervaringen kunnen bijvoorbeeld heftige nachtmerries ervaren, deze hebben als doel het verwerken van deze ervaringen. Het kan heel vervelend zijn als je last hebt van nare dromen en vooral als je niet weet wat ze je willen vertellen. Hierbij kan ik je dus helpen. Samen kijken we naar de dromen waar jij een verklaring van wilt. Of ze nou prachtig waren of juist iets minder mooi. Vaak is het zo dat als je eenmaal weet wat de boodschap is, de dromen minder of soms zelfs helemaal niet meer voorkomen. Vooral bij het hebben van nachtmerries of energie slurpende dromen kan dit een fijne uitkomst bieden. Verder geef ik ook advies over het inslapen in de avond en over wat voor hulpmiddelen je hierbij kunnen helpen. Al het advies wat ik geef is gericht op jou als individu. Iedereen heeft tenslotte andere vragen en dus ook andere antwoorden nodig.

Er kunnen zoveel redenen zijn waarom je iets droomt. Laten we samen kijken hoe jouw dromen je verder kunnen gaan helpen.